JAAROVERZICHT 2021

WINTER

Circulair doe je zo!

Dat is de titel van een kleine expositie die laat zien hoe je met het scheiden van PMD, GFT, papier en glas bijdraagt aan een meer circulaire economie. De tentoonstelling is praktisch: je kunt testjes doen, luisteren naar audio wat met jouw afval gebeurt, er liggen handige scheidingskaartjes om mee te nemen. Er is een knutsel- en doetafel ingericht met teken- en bouwplaten, en er is een thematafel met boeken over het thema afval. De expositie start in de bibliotheken van Epe en Vaassen.

expositie in epe

Eerste elektrische inzamelwagen in gebruik

We sluiten het jaar feestelijk af met de doop van de allereerste elektrische inzamelwagen. Die wordt met een spetterende lichtshow in gebruik genomen. Wethouder Wim Willems (Apeldoorn) verricht de openingshandeling, waarna de wagen met licht en geluid letterlijk in de spotlights wordt gezet. De eerste groep van vijf chauffeurs is opgeleid om met de superstille wagen te gaan rijden. Dezelfde maand nemen we een tweede elektrische wagen in gebruik. Voor 2022 staan maar liefst vier elektrische inzamelwagens in de planning.

elektrische inzamelwagen met chauffeurs

Kort en krachtig: we gaan door onder de naam Circulus.

Tijdens de fusie in 2014 tussen Berkel Milieu en Circulus vonden gemeenten het belangrijk dat beide namen overeind bleven. De keuze voor de naam Circulus-Berkel was logisch. Daar kwam ook Cambio bij. Inmiddels zijn we één bedrijf. En willen we terug naar eenvoud. De naam Circulus geeft aan waar we voor staan. Het is makkelijk uit te spreken, te onthouden en toe te passen. In 2022 zullen de oude logo’s en namen langzamerhand verdwijnen. Eerst in de online media, daarna in drukwerk, op gevels en vlaggen en op de wagens. We maken eerst op wat er nog ligt aan voorraad. Zo maken we zo min mogelijk kosten en verspillen we niets.